Een huis of een werkomgeving is in eerste instantie een ruimte. Pas als deze wordt ingedeeld en een persoonlijke touch krijgt van de bewoners, komt ruimte tot leven. En pas als ruimte gd wordt ingedeeld en ze de handtekening van de bewoners draagt, heeft de ruimte een ziel.

Dat is wat Karen de Bondt doet. Samen met haar opdrachtgevers geeft Karen een nieuwe kijk op een omgeving. Hoe is de routing door het huis of het kantoor? Wat is de beste plek voor een bepaalde kamer of werkruimte? Een ruimte moet ten dienste staan van de bewoner of gebruiker, zodat wonen of werken optimaal tot zijn recht komt. Dat gaat verder dan het schuiven met de inrichting. Soms kan het verplaatsen van een raam of een wand ineens een heel andere dimensie teweegbrengen. Letterlijk ruimte scheppen. Het gaat ook verder dan het projecteren van het eigen ruimtelijke inzicht op het project. Dat vraagt naast overzicht ook om betrokkenheid en de juiste elementen samen weten te brengen zodat de ruimte gaat leven met de bewoners. Want de bewoners moeten zich uiteindelijk thuis voelen.

Ook voor mensen die zelf graag aan de slag willen in hun huis, zorgt Karen voor een plan dat als onderlegger dient voor de werkzaamheden die op later moment door de opdrachtgevers zelf ingevuld/uitgevoerd kunnen worden.

De Bondt Projectregie kan het hele traject op zich nemen en begeleiden. Van plan van eisen en ontwerp tot de werkelijke realisatie en de bijbehorende planning. Al dan niet samen met een eigen netwerk van uitvoerders en inrichters. Maar ook voor een deeltraject is het bureau inzetbaar.

Karen de Bondt volgde opleidingen Bouwkunde en Huisvestingskunde en rondde de studie Projectarchitectuur CUM LAUDE af.